Sommerhus Sverige © 2015 • Privacy Policy • Terms of Use

Algustorp

Mit dejlige hus i det nordlige Skåne - halvanden times kørsel fra Øresundsbroen -  er jeg glad for at kunne udleje til dig, der sætter pris på komfort.

Kontakt mig for yderligere information på mailen kontakt@sommerhus---sverige.dk 

Vores dejlige sommerhus i Sverige har en spændende historie...

Huset er et gammelt soldatertorp, som er grundlagt i slutningen af 1600tallet.

Da Svend Gynge havde kæmpet med sine folk i Sverige og der var blevet fred igen, befalede den svenske konge, at de lokale bønder skulle forsørger de soldater, som kongen havde udstationeret rundt omkring i Sverige. Det skete også her på egnen.

Bønderne skulle stille et hus (torp) og en bid land til rådighed for soldaterne, der så selv kunne dyrke korn og grønsager samt have plads til en ko, et par svin og - hvis det var rigtig godt - nogle høns.

Denne ordning blev til, så kongen altid havde raske og velnærede soldater i alle egne af Sverige, der var klar til at gå i krig.

Torpet eller, som mange danskere kalder disse små huse i Sverige, ”ødegården” har været i vores families eje i 48 år. – I starten var petroleumslamper eneste lyskilde, vi lavede mad over brændekomfur og vand blev hentet i brønden på gårdspladsen.

Ødegård er ikke et ord, der findes i den svenske ordbog. Det er et begreb, der blev skabt af de første danskere, der købte sommerhus eller ødegård i Sverige. Gårde og små torp som ligger ude på landet, langt inde i skoven, med stor afstand til naboer, købmand og anden service.

Netop den store afstand til alt giver det rum, som mange danskere søgte og stadig søger.

- Tæt på naturen, stilhed og tid til fordybelse og afslapning. Et rum kun med de krav, som man selv formulerer.

Hjemmesiden er under udarbejdelse

I løbet af kort tid vil du kunne finde information om selve huset og de aktiviteter det og området byder på.

Fiskeri - Vandreture - Afslapning - Vildmarksbad - Golf - Ridning - Seværdigheder

Soldatertorpet har, siden det kom i familiens eje i 1964, gennemgået mange ombygninger, tilbygninger og spændende forandringer. Det ene hus på grunden er i 2011 blevet revet ned og genopført, så det i dag fremstår som et moderne hus med alle moderne bekvemmeligheder, men stadig i en stil, der respektere den gamle ånd, der er torpets livsnerve.

Det er dette hus, vi lejer ud.